Sunday, November 28, 2010

oh fynn jamal !


siapa Fynn Jamal ? anda kenal Fynn Jamal ? aku sure dalam 10 hanya 4 sahaja yang kenal Fynn Jamal ni. aku sendiri juga tertanya-tanya pada mulanya siapakah Fynn Jamal ni. siapa tu ? jiran sebelah rumah aku ke ? budak kolej ke ? setelah cari nama Fynn Jamal di Google. baru aku tahu siapakah sebenarnya Fynn Jamal ni.


serba sedikit tentang Fynn Jamal :

  • nama sebenar fynn jamal ialah Nur Affina Yanti Jamalludin
  • lahir pada 27 Ogos 1982 di Kota Tinggi , Johor
  • mendapatkan pendidikan di UIA
  • sekarang, dia merupakan seorang pensyarah yang mengajar di Universiti LimKokWing
  • salah seorang local poetry di Malaysia
  • pernah berlakon dalam Anak Pontianak, tetapi beberapa hari selepas itu dia berhenti berlakon kerana dia menyedari bakat dia bukanlah dalam bidang lakonan.
  • seorang yang suka bermain dengan kata-kata puitis. meluahkan perasaan dengan cara yang tersendiri melalui lagu dan blognya sendiri
  • antara lagunya yang popular ialah "150 juta kali" dan "Biar"

silalah rajin-rajinkan jari anda untuk melawat blog dia yang cool lagi sempoi.

klik di sini untuk BLOG FYNN JAMAL

klik di sini untuk Facebook Fynn Jamal


*nasib baik kau tua dari aku. kalau tak, dah lama aku usha kau.



3 comments:

Nurul Fifi Amalina said...

aku kenal je die ni. ko je baru nak kenal. hahahahahahahaha

xFRDSx said...

aku da lama kenal da. cuma aku tanya member2 aku. ramai yang tak kenal. apa da ko ni. chaip !

Nurul Fifi Amalina said...

yela daus....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...